The Swedish Burmese Cat Club

Perlita & Yvette

Perlita & Yvette

Vi söker hem till två små bruna burmadamer: Rara SC Perlita av Pusulf, 6 år och hennes tillika rara dotter GIC Tintomara’s Yvette 4 år.

De är båda otroligt tillgivna, keliga och gosiga. De älskar att ligga i ditt knä eller ovanpå dig om du ligger i sängen. Sover under täcket vintertid. Tätt tryckta intill din kropp. Mamma ska ligga överst med huvudet utanför täcket och Yvette ligger längre ner. Båda älskar nära kroppskontakt som burmor gör. De är väldigt lekfulla och gillar både fjärdervippa och speciellt Yvette är förtjust i “bilbana” en platt ställning med spår för en boll, som man ska jaga. Yvette snuttar fortfarande på sin mamma och mamma tillåter det. De är som ler och långhalm. De är så rara. Mamman är den som är mest livlig till sin läggning medan Yvette är mer lugn av sig. Om man nu kan tala om lugn när det gäller burma….. som är en pigg och alert ras.

Det är med stor sorg i hjärtat, som jag har insett att jag måste finna nytt hem för dessa mina två kära vänner. Med tiden har jag fått alltmer svårt att röra mig och då vi har vårt hus uppdelat i två kattfamiljer har vår hemsituation blir alltmer jobbig. Svårt att ta mig genom en dörr från den ena sidan till den andra i huset.

Båda är vaccinerade mot kattpest i januari, men ej mot rabies. Pass finnes dock, det är bara att förnya rabies vaccinationen om man önskar åka utomlands. Båda är försäkrade för 2018. Således inget att tänka på vad gäller hälsan första året. Allehanda ting medföljer som deras transportboxar, alla puffar och liggunderlag, korgar, dynor o.dyl. Klösträd, alla leksaker och mat- och vattenskålar.

Jag kan tänka mig ett pensionärspar kan vara det idealiska hemmet för dem då de inte är vana vid barn. Inga andra djur bör finnas i det nya hemmet. Du/ni bör helst vara bosatta i Skåne eller i landskap gränsande till Skåne. Ty på så vis kan vi hålla kontakten lättare då jag vill gärna ha möjlighet att hälsa på.

Kontakta Ilga för mer info: 046-29 33 05 eller maila: ilga@bredband.net

Yvette
Yvette
Perlita
Perlita
Stäng meny