Föreläsning grundläggande färggenetik

SNRF ordnar online föreläsning

Hur ärvs pigment? Varför får hanar och honor ibland olika färg? Hur kan jag veta vilka färger som är möjliga? Kan jag förutse färgutfall på kommande kull?
 
Varmt välkomna till föreläsning om grundläggande färggenetik
med Dagny Dickens!
 
Vid två tillfällen kommer vi gå igenom nedärvning av de vanligaste anlagen på katt, och hur du som uppfödare kan förutse färgutfall på planerade kullar. Föreläsningarna riktar främst sig mot till er som är nya inom kattuppfödning, men även till er som vill repetera sina kunskaper inom färggenetik.
 
När: söndag 11/4 och 18/4 kl. 14:00- 15:30 (Observera att dag 2 är en fortsättning av dag 1)
 
Var: Zoom (länk fås efter anmälningstiden gått ut)
Anmälan: föranmälan krävs och görs till sekreterare@snrf.org innan 5/4
Kostnad: För medlemmar i SNRF är det gratis. Är du inte medlem kostar det 100 kronor för båda föreläsningstillfällena. Pengarna sätts in på vårt plusgiro 11 69 49-9 eller Swish 123 181 75 84 i samband med anmälan. Kom ihåg att skriva ”föreläsning” och för vem det gäller i meddelanderutan.
 
 
Föreläsningarna kommer vara 1 timme med en frågestund på 30 minuter.
Dagny Dickens är en ofta anlitad och mycket uppskattad föreläsare inom genetik för katt. Hon är All Breeddomare, och har tidigare varit stambokförare i SVERAK innan digitaliseringen. Hon är även den som tillsammans med Eva Minde tagit fram EMS-systemet. Nu jobbar hon med ett nystartat utbildningsprojekt för kattuppfödare – Campus Felinarium.